Port Said City Quiz 


1. In which country is Port Said located?

Answer: Egypt


2. What is the population of Port Said

Answer:  Approximately 700,000


3. When was Port Said founded?

Answer: 1859


4. What is the strategic importance of Port Said?

Answer: It is a major port city on the Suez Canal,  It is a significant tourist destination, 

It is a center of industry and commerce. 

5. What is the name of the famous lighthouse in Port Said?

Answer: The Ibrahim Rashid Lighthouse


6. What are the main industries in Port Said?

Answer:  Shipping and logistics, Oil refining and petrochemicals ,Tourism and hospitality .


7. What is the name of the main railway station in Port Said?

Answer:  Port Said Misr Station


8. What is the name of the main airport in Port Said?

Answer: Port Said Gamal Abdel Nasser Airport


9. What is the name of the main university in Port Said?

Answer:  Suez Canal University


10. What are some of the popular tourist attractions in Port Said?

Answer: All of the above 


Type by Jyotishna Hazarika