Chapter 8
Biological anthropology
Exercise
1. In which geological era did humans appear?
Answer: During the Pleistocene period of the Quaternary period, the geological age of man appeared.
2. What is the name of the apes found in the forests of Assam?
Answer: The name of the ape that lives in the forests of Assam is gibbon.
3. What is the meaning of Sivan Bulile? Write the name of any Edal Sivan.
Answer: Laokhola's double bone marrow is strongly sutured.
Edal Sivan's name is Lalatika Sivan.
4. What is the formula of this adult human teeth?
Ans: (For Student)
5. What is the source of human teeth?
Answer: (For Student)
6. Write the names of two apes from Africa.
Answer: The names of the two apes in Africa are gorilla and chimpanzee.
7. Write the names of two animals belonging to Platyrrhine. How long does he live?
Answer: The names of two animals belonging to Platyrrhine are Chiboydia and Chibidi.
8. Mention two important physical characteristics of the tarch. What is the main diet of Sihant? Write the name of the continent now living in Tarchia.
Ans: The two salient physical characteristics of the cephalopod are-
(1) Chakubo and Dangre compared to Murto.
(2) It is Nezdal Dighal.
The main food of tarchiach is - insects, jethi and nigni.
The continents inhabited by Tarchia are now Sumatra and the Philippines.
9. Hmm Chepiench Chepiench all which? Mention the four climatic features of Teonlok.
Answer: Yes, all people are of the same type. The four climatic features of Teolok are-
(1) Pon Hai Khoj can be searched on two weights.
(2) Brain damage and complications.
(3) There are very few names in the body.
(4) Urbika line of upper body is obvious.
10. Mention the four characteristics of Orang Utan or Chimpanzee.
Answer: The four characteristics of Orangutan or Chimpanzee are-
(1) Cover the body of the orangutan with wool.
(2) The color of the bark is the green bean.
(3) His strength and rank are great.
(4) The thumbs are retrograde.
The four characteristics of chimpanzees are:
(1) The average height of chimpanzees is 1.5 meters and 1.2 meters.
(2) His tree movement is good.
(3) The face is larger than that of chimpanzees.
(4) The nose bone is short and concave.
(5) Prahast and pada dighal.
11. He discussed the remarkable features of the laokhola of the old man of Kr'Magnon.
Ans: The remarkable feature of the old man's laokhola in Kr'Megnon is-
(1) The length of the laokholas of the old man of Kr'Megnon is 203 mm, and the width is 150 mm. 73.7 per cent capacity.
(2) Principal Sirlu is not projected.
(3) The shape of laokholato is pentagonal.
(4) Mestoid article developed.
(5) The retention capacity of crores is 73.7.
(6) Face and face.
12. Who discovers the Javanese human fossils? In which geological era did Javanese people live? Describe the two climatic characteristics of Javanese people.
Ans: 1890-1891 Dutch anatomist and physician discovered the fossils of man in Java. Javanese people lived during the Philistine period. The features of Java manu laokhola are-
(1) Lakhola Harbo Sub Dau and Seanbo complete logalga.
(2) Similar to pithecanthrapacha laokholato is seen in comparison with monkey laokhola.
The top two characteristics of Javanese people are-
(1) Upper back and deep.
(2) It is known by the above symptoms that it can be found in two days.
13. This is a short write up on biological evolution.
Answer: The process of creation of different organisms after the gradual change of simple organisms is called biological evolution.
The life behind this origin is a combination of various processes. At the beginning of creation, some very simple organisms were emerging in different forms to adapt to the changing conditions in different geographical periods. Slowly but surely the laws of nature have been unfolding since the dawn of creation. Lemarck, Darwin, Wiseman, de Vritch etc., these advanced theories are called biological distribution theory alone.
14. Mention the different levels of human evolution.
Ans: What are the different levels of human evolution: (1) Australian Pithekachina level, (2) Pithecanthrapach or Hm'Erektach, (3) Hm'Chepiench level, (4) Modern Man or Hm'Chepiench Chepiench level.
15. Neanderthal fossils were recovered and the name of the site was written.
Answer: The two places where Neanderthal fossils were found are Europe and Africa.
16. How many bones are made up of the human skeleton?
Answer: The human skeleton is made up of 206 bones.
17. What is the name of the most powerful bones in the human face?
Answer: The name of the most powerful bone of the human face is the jaw bone or the elbow.
18. What is the name of the foramen of the coccygeal bone?
Ans: The name of the canals of the occipital bone is - Maharandra.
19. What is the name of the highest part of Laokhola?
Answer: The name of the highest part of the body is the head.
20. Urbica lines are seen in the vertebral bones of the human skeleton.
Ans: The umbilical cord can be seen on the upper part of the human skeleton.
21. What is the name of the long and strong bones of the human skeleton?
Answer: The name of the long and strong bones of the human skeleton is the spine.
22. How much is Platyrrhine harbor accommodation?
Ans: Platyrrhine port habitat is America.
23. Write the dental formulas of Platyrrhines.
Ans: (For Student)
24 Catherine's dental formula written.
Answer: (For Student)
25. Mention the symptoms of mammals.
Ans: The characteristics of mammals are-
(1) His body is covered with noma.
(2) It is a warm-blooded animal.
(3) Ushah-Nishah Lay by Hawphao.
(4) Weanlings get nourishment by feeding.
(5) There is algiva.
(6) There is outer ear.
(7) There are fingernails, nails or hoofs.
(8) There is no claustrophobia.
(9) There are two types of teeth, viz., canine teeth, permanent teeth.
26. Mention the main characteristics of primates.
Ans: The main characteristics of primates are-
(1) Its brain is relatively large and complex.
(2) Chakra is covered by coat bones.
(3) Has three-dimensional vision.
(4) Stomachache.
(5) Four types of teeth – incisors, canine teeth, pre-molar teeth and maxillary teeth.
(6) Voice fully expanded.
(7) Dighalia during pregnancy.
(8) Now it usually gives birth to povali.
(9) Odor power is low.
27. Distinguish between Platyrrhine and Catarrhine majors.
Answer: The major difference between Platyrrhine and Catarrhine is-
Platyrrhine | Catherine |
1) The middle of the two nose points | 1) The two nostrils are opposite each other and the two nostrils are now separated by a thin nasal septum. |
2) Facing the nose point. | 2) Nakhar Bindha Talmua. |
3) Some fingernails are curved. | 3) There is a pinched nail on the fingers. |
4) Galat Mona Natha. | 4) There is a mistake. |
5) Nez receptor. | 5) Nez is not acceptable. |
6) Thumbs are long . | 6) Thumbs up. |
28. Mention the salient features of hominidae.
Ans: The main characteristics of hominids are-
(1) Nouns are short.
(2) No contact name.
(3) Life is too short.
(4) Period of body growth.
(5) The distance between the two majors is relatively small.
(6) The hand is heavier than the hand.
(7) No cilia plate.
(8) There is spitting.
(9) Canine teeth are not toothless.
(10) Rajharat has four folds.
Ans: The name of the book written by Darwin on evolution is-
(1) The Origin of Species
(2) The Descent of Man
30. Who discovered fossils in Africa near Australia?
Answer: Fossils in Africa near Australia were discovered by Professor Raymond Dart in 1924.